Prognozë-Sinjalizim afat shkurtër nga Instituti Bujqësisë Biologjike, Durrës (Peiudha 1-10 Prill, 2020)

3rd May, 2020 - Posted by alban - Comments Off on Prognozë-Sinjalizim afat shkurtër nga Instituti Bujqësisë Biologjike, Durrës (Peiudha 1-10 Prill, 2020)

Prof.Ass.Enver Isufi Ekspert në Mbrojtjen e Bimëve dhe në Bujqësinë Biologjike MBROJTJA e BIMËVE (Prognozë-Sinjalizim afat shkurtër nga Instituti Bujqësisë Biologjike, Durrës (Peiudha 1-10 Prill, 2020) NË HARDHI. Është koha për trjatimin e vreshtave për mbrotjen nga hiri (Uncinula necator) Pse koha është tani ? Hiri dimëron ose me organin dimëror Kleistotec ose si Micel […] Read More

Seminari i Hajmelit per krasitjen e gjelber te hardhise dhe mbrojtja e hardhise nga Hiri dhe Vrugu.

2nd June, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Seminari i Hajmelit per krasitjen e gjelber te hardhise dhe mbrojtja e hardhise nga Hiri dhe Vrugu.

Ne date 30 maj, ne hajmel, Lezhe , me fermeret biologjik qe mbeshtet shjoqata COSPE u zhvillua seminari demonstrues per krasitjen e gjelber te hardhise dhe mbrojtjen e hardhise nga hiri dhe vrugu. Seminari u zhvillua nga specialistet Dr.Veis Selami, specialist i vreshtave dhe pemeve dhe nga specialisti mbrojtjes sebimeve Prof.Ass.Dr. Enver Isufi Seminari u […] Read More

Keshillime per mbrojtjen e bimeve ( 20-30 maj, 2019)

20th May, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Keshillime per mbrojtjen e bimeve ( 20-30 maj, 2019)

Mesazhi Numer 6. (Periudha 20-31 Maj, 2019) Këshilla për  Mbrojtjen e Bimëve  dhe shërbimet  të tjera për fermerët  e mbështetur nga COSPE, Shkodër. Klima: Dhjetëditori i dytë i muajit Maj u karakterizua nga reshje shiu zonale  dhe me vranësira. Këto kushte ishin shumë të mira për zhvillimin e bimëve, por  edhe për zhvillimin ,por nga […] Read More

Vazhdon inpsektimi i fermave Bio ne kalim te cilat mbeshteten nga shoqata COSPE, Shkoder

19th May, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Vazhdon inpsektimi i fermave Bio ne kalim te cilat mbeshteten nga shoqata COSPE, Shkoder

Edhe javen qe u mbyll , ne datat 16 dhe 17 Maj, 2019, trupa private e inspektim-certifikimit Albinspekt vazhdoi inspektimin e fermave bio ne kalim per zbatimin prej tyre te standartit prodhimit bujqesor biologjik.Inspektoret kontrolluan ne detaje te gjitha hallkat e teknologjise, sidomos respektimin e listes se inputeve (plehra, produkte te mbrojtjes se bimeve, shmangjen […] Read More

Fermat e COSPE filluan proceduren e certifikimit Bio ne kalim

16th May, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Fermat e COSPE filluan proceduren e certifikimit Bio ne kalim

Shoqata COSPE ka mbeshtetur disa ferma per kalim ne ferma biologjike. Keto dite filloi procedura e inspektimit fushor ne kuadrin e certifikimit ne ferma biologjike. Ne fund te javes se ardheshme mbaron inspektimi i 10 fermave.Fermat prodhonje rrush , ullinj, perime, miser dhe fasule. Read More

Keshilla per mbrojtjen e bimeve 10-20 Maj 2019.

16th May, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Keshilla per mbrojtjen e bimeve 10-20 Maj 2019.

Mbrojtja  bimeve në bujqësinë  biologjike  dhe bujqësinë konvencionale Enver Isufi Mesazhe teknike  Nr. 6 . Këshilla teknike për mbrojtja e bimëve  dhe praktikat e tjera agronomike për fermerët  e kalimit në ferma  BIO, COSPE,  dhe për bujqësinë  e zakonshke (konvencionale) (  Periudha 10-20 Maj, 2019) Klima: Edhe dhjetëditori i parë  të muajit Maj 2019 u […] Read More

Mesazhe teknike Nr. 5 . Mbrojtja bimëve dhe praktika e tjera agronomike për fermerët e kalimit në ferma BIO, mbështetur nga shoqata COSPE, Shkodër. ( Periudha 1-10 maj, 2019)

29th April, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Mesazhe teknike Nr. 5 . Mbrojtja bimëve dhe praktika e tjera agronomike për fermerët e kalimit në ferma BIO, mbështetur nga shoqata COSPE, Shkodër. ( Periudha 1-10 maj, 2019)

Mesazhe teknike  Nr. 5 . Mbrojtja bimëve  dhe praktika e tjera agronomike për fermerët  e kalimit në ferma  BIO, mbështetur nga  shoqata COSPE, Shkodër. (  Periudha 1-10 maj, 2019) Klima:Shirat  e ditëve të fundit , kanë sjellë një shtim të rezervës  së ujit në tokë ,në dobi të bimëve  të mbjella.Në aspektin e sigurimit të […] Read More

.Meshazhi Numër 3 data 12.04.2019 Këshilla për mbrojtjen e bimëve për periudhën 10-20 Priill, 2019

12th April, 2019 - Posted by alban - Comments Off on .Meshazhi Numër 3 data 12.04.2019 Këshilla për mbrojtjen e bimëve për periudhën 10-20 Priill, 2019

(Mesazhet u drejtohen fermerëve në kalim bio të zonës Nën Shkodrës që mbqsghteten nga shoqata COSPE, Dega Shkodër. ………………………………………………………………………………………………… Javën e fundit të muajit Prill u shoqëruan mereshje lokale.Shirat ndikuan në modifikimin e masave mbrojtëse në bimët kryesore. Disa fermerë kanë bërë trajtimet e para , në disa raste u përsëritën trajtimet. Periudha e periudhës […] Read More

Keshilla per mbrojtjen e bimeve direkt pas shirave te sotme (08.04.2019)

8th April, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Keshilla per mbrojtjen e bimeve direkt pas shirave te sotme (08.04.2019)

Pershendetje kolege agronome, fermere dhe bahcevane Sot ne nje pjese te territorit te vendi rane shira. Ne keto kushte duhet te riperseriten trajtimet nese ne vreshtat, blloqet e mollve dhe dardhave dhe te ullinjeve kane rene mbi 10 mm shi, nevojitet te rikryhen trajtime me fungicide per mbrojtjen e bimeve nga hiri (vreshtat), nga kroma […] Read More

Keshilla per mbrojtjen e bimeve ne bujqesine biologjike (1-10 Prill, 2019)

2nd April, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Keshilla per mbrojtjen e bimeve ne bujqesine biologjike (1-10 Prill, 2019)

                                                                                   Data  02 Prill, 2019 Mesazhi Nr. 2, 2019 për fermerët biologjik Kushtet e motit për zonën e Nënshkodrës për dy javët e fundit  të muajit Mars, 2019 janë karakterizuar nga një mot i thatë pa shira/pa reshje. Kjo klimë ka krijuar kushte të vështira për rezervat e ujit në tokë  dhe nevojën e ujitjeve […] Read More

Older Entries