Seminar dhe demonstrim fushor per ullishtarine biologjike

5th April, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Seminar dhe demonstrim fushor per ullishtarine biologjike

Ne Cakran, Fier u zhvillua nje seminar per ullishtarine biologjike. Ky seminar u zhvillua ne kuadrin e nje projekti mbeshtetur nga IAM, Bari , Itali. Ky projekt ka si objektiv te mbashtese ullishtarine e Integruar dhe Biologjike shqiptare.Ne kuader te ketij projekti ne zona te ndryshme te ullishtarise jane kryer disa veprimtari si seminare ne […] Read More

Kosove(IADK) trajnime per prodhimin Bio te bimeve mjeksore dhe aromatike

1st April, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Kosove(IADK) trajnime per prodhimin Bio te bimeve mjeksore dhe aromatike

Seminari 8 (tete ditor) u zhvillua ne datat 25-28 Shkurt dhe ne 25-28 Mars, 2019 temat e trajtuara:1.Sistemet e e bujqesise dhe ndryshimi mes tyre 2.Sistemi i prodhimit biologjik i bimeve mjeksore dhe perparesite 3.Kriteret e prodhimit biologjike t Read More

Tema: Fermat biologjike dhe procedurat e çertifikimit të produkteve biologjike

21st March, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Tema: Fermat biologjike dhe procedurat e çertifikimit të produkteve biologjike

Data e trajnimit 21 Mars, 2019. Vendi: Salla e trajnimeve të Sektorit të Bujqësisë , Durrës Pjesmarës: Specialistët e shërbimit këshillimor të Durrësit, Tiranës, Krujeës dhe Dibrës Numri pjesmarësëve, 27 specialistë Tema trajtoi këto çeshtje: • Situate e bujqësisë biologjike në Shqipëri • Nevoja aktuale për zhvillimin e bujqësisë biologjike • Procedurat e çertifikimit • […] Read More

Dite trajnimi me grupin e dyte te fermereve te Bio -Zadrimes

18th February, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Dite trajnimi me grupin e dyte te fermereve te Bio -Zadrimes

Me daten 18.02.2019 ne Hejmel, Shkoder u zhvillua seminari me teme “Lista pozitive e inputeve qe do te perdoren ne fermar qe po kalojne ne ferma bio. Ne seminar u paraqet prognoza e e semundtjeve dhe demtueseve qe pritet te shfaqen gjate vitit 2019. Read More

Dite trajnimi me grupin e fermereve Bio Zadrima

15th February, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Dite trajnimi me grupin e fermereve Bio Zadrima

Me daten 11.02.2019 ne qendren e trajnimit te fermereve ne Dajc te Zadrimes u zhvillua trajnimi me grupin e fermereve te Bio Zadrimes, te cilet kane filluar proceduren e kalimin ne ferma biologjike.Ky grup ka dy vite qe i nenshtrohet trajnimeve dhe demonstrimeve fushore per te kaluar ne ferma biologjike.Ky grup mbeshtet me trannime dhe […] Read More

Seminari me grupin e fermereve te Bio Zadrimes

15th February, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Seminari me grupin e fermereve te Bio Zadrimes

Read More

Demonstrim fushor per krasitjen dimerore te hardhise

21st January, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Demonstrim fushor per krasitjen dimerore te hardhise

Me date 21 janar, 2019 me vreshtaret qe mbeshteten nga Shoqata COSPE ne zonen e Nen-Shkodres u zhvillua  nje demontrim fushor per krasitjen dimerore te hardhise.Per demonstrim u zgjodh vreshti  i Qendres Agroturistike   “Mrizi i Zanave” Demonstrimin e realizoi  eksperti i vreshtarise Dr.Veis Selami .Ne kete  seminar u realizua  ne forme debati , ku vreshtaret […] Read More

Projekti COSPE, Shkoder,Fermat biologjike,2018-2019

29th November, 2018 - Posted by alban - Comments Off on Projekti COSPE, Shkoder,Fermat biologjike,2018-2019

Ne daten 27.11.2018 ne Dajc te Zadrimes   me fermeret qe mbeshtet shoqata COSPE ,Dega Shkoder u zhvillua seminari me teme”Pervoja    me fermat biologjike, 2018 dhe plani i punes  per vitin 2019.” Ne kete takim u fol mbi pervojen ne fituar ne principet e bujqesise  biologjike, Elementet kryesor qe u zbatuan ne vitin 2018 ishin: […] Read More

Dite trajnimi per prodhimin e ullirit dhe vajit biologjik

17th October, 2018 - Posted by alban - Comments Off on Dite trajnimi per prodhimin e ullirit dhe vajit biologjik

Ne kuadrin e bashkepunimit te Institutit te Bujqesise Biologjike me Drejtorite Rajonale te Bujqesise ne Qarqe me daten 17 tetor, 2018  me specialistet e Sherbimit Keshillimor te Drejtorise Rajonale, Durres  u zhvillua tema” “Prodhimi ullirit dhe vajit biologjik”Lektor,Enver Isufi   Read More

Mbledhja ne UBT me grupin te punes per zbatimin e projektit te Ullirit

18th July, 2018 - Posted by alban - Comments Off on Mbledhja ne UBT me grupin te punes per zbatimin e projektit te Ullirit

Date 17.7.2018 Ne Universitetin e Bujqesise nen drejtimin e zotit Pandeli Pasko/Kuteli zhvilloi takimin e radhes  grupi i punes i perfshire  ne zbatimin e projektit per “Rivlersimin e Praktikave te Mira Bujqesore ne ullishtarine Biologjike  dhe ate te Integruar” Ne takim u saktesuan me tej programet  e zbatimit te projektit  duke percaktuar  vendet  e zbatimit, […] Read More

Older Entries