Bujqesia Biologjike, bujqesi e se ardhmes ( 2 Shkurt, 2019, Hapesira Blerte)

22nd May, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Bujqesia Biologjike, bujqesi e se ardhmes ( 2 Shkurt, 2019, Hapesira Blerte)

Read More

Seminar për bujqësinë biologjike me specialistët e Shërbimit Këshillimor të Drejtorisë Rajonale të Bujqësisë, (DRB) Durrës

10th November, 2017 - Posted by alban - Comments Off on Seminar për bujqësinë biologjike me specialistët e Shërbimit Këshillimor të Drejtorisë Rajonale të Bujqësisë, (DRB) Durrës

Seminar për bujqësinë biologjike me  specialistët  e Shërbimit Këshillimor të  Drejtorisë  Rajonale të Bujqësisë, (DRB)  Durrës. 03 Nëntor, 2017 Në sallën e re të mbledhjeve  dhe seminareve   të  DRB, Durrës me specialistët  e Shërbimit Këshillimor u zhvillua seminari  me fokus Bujqësinë  Biologjike. Trajner  :prof.ass.dr.Enver Isufi,Instituti Bujqësisë  Biologjike, (ibb) Shkozet, Durrës. U zhvilluan dy tema: 1.Rëndësia  […] Read More

Takimi Sarajeve 8-9-Shtator 2015

2nd October, 2015 - Posted by sazan - Comments Off on Takimi Sarajeve 8-9-Shtator 2015

Takimi Sarajeve 8-9-Shtator 2015 Read More

Bima Paulownia: vlera ekologjike, vlera në mbrojtjen e tokës, vlera në shtimin e mjaltit

6th February, 2015 - Posted by sazan - Comments Off on Bima Paulownia: vlera ekologjike, vlera në mbrojtjen e tokës, vlera në shtimin e mjaltit

Data 05.02.2015 Në Tiranë u zhvillua  nje seminar  për  teknikat  e mbjelljes  dhe koston e prodhimit   për bimën Paulownia. Bima Paulownia  është  një bimë drunore me rritje  shumë të shpejtë  dhe me vlera  të mëdha përpunuese. Kjo bimë   për  nga shpjetësia  e rritjes  dhe bukuria  e drurit përbën një suprizë  për rritësit dhe përdoruesit  e […] Read More

Këshillime për Mbrojtjen e Bimëve Periudha 01-10 Qershor, 2014

2nd June, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Këshillime për Mbrojtjen e Bimëve Periudha 01-10 Qershor, 2014

Këshillime për Mbrojtjen e Bimëve   Periudha 01-10 Qershor, 2014   Klima:Në grafikun e mëposhtëm shikoni shirat e rënë ditët e fundit.Shirat kanë rënë në të gjithë teritorin e vendit. Shirat  e rëna   nëpërgjithësi duhen vlerësuar si shumë positive. Në pemë, vreshta, ullishte, pyje, kullota, rezervat ujore për ujitjen e bimëve, rezervat ujore energjitike janë dobi […] Read More

Një projekt-ligj për harmonizimin e rregullave mbi bujqësinë organike

20th May, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Një projekt-ligj për harmonizimin e rregullave mbi bujqësinë organike

Një projekt-ligj për harmonizimin e rregullave mbi bujqësinë organike Ndiqni materialin ne vijim europe-26735718 (1) A draft law to harmonise the rules on organic farming have been announced by the Agriculture Commissioner, Dacian Ciolos. In a statement on 25 March 2014, Mr Ciolos said various derogations and exceptions in the current rules will be scrapped. […] Read More

Takimi per Inovacionin dhe prezantimi i katallogut te studimeve inovative

20th May, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Takimi per Inovacionin dhe prezantimi i katallogut te studimeve inovative

Me datën 10.05.2014  në Hotel Tirana u zhvillua takimi per Inovacionin. Në këtë takim   u prezantua  edhe katallogu  i studimeve inovative Në këtë katallog  ishte edhe studimi  novator  i Mbrojtjes rrushit  nga tenja  e rrushit  (Lobesia botrana)  Kjo metodë  ka shmangur përdorimin e pesticideve konvencionale në vreshtat ku është përdorur. Materiali ne vijim eshte […] Read More

Mbështetja e Bujqësisë dhe Blegtorisë me financime nga Ministria Bujqësisë Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave

23rd April, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Mbështetja e Bujqësisë dhe Blegtorisë me financime nga Ministria Bujqësisë Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave

Mbështetja  e Bujqësisë   dhe Blegtorisë me financime nga Ministria  Bujqësisë  Zhvillimit Rural  dhe Administrimit të Ujrave    Udhezimi Skemat Kombetare 2014 (prezantimi MBRAZH per skemat e subvecioneve, shkarko .pdf) Mbështetja e Bujqësisë dhe Blegtorisë me financime nga Ministria Bujqësisë Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave (Njoftim i IBB Durres, lexo, printo, shkarko  .doc) Me  datën 22 Prill, […] Read More

Lista e fermerëve prodhues biologjik, anëtarë të Institutit të Bujqësisë Biologjike

16th March, 2014 - Posted by sazan - 1 Comment

Lista  e fermerëve   prodhues biologjik, anëtar  të Institutit të Bujqësisë  Biologjike. kerkesa dhe kontrata-1 (lexo, plotëso, anëtarësohu në Qendrën e Bujqësisë së Qëndrueshme) Instituti  i Bujqësisë  Biologjike  qysh  nga viti 2013 ka anëtarsinë  e tij e përbërë nga prodhuesit bio  përpunues  dhe  specialistë  të bujqësisë, madje  edhe konsumatorë  me prirje për  të blerë produkte biologjike. […] Read More

EXTRA VIRGIN SUICIDE THE ADULTERATION OF ITALIAN OLIVE OIL

11th March, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on EXTRA VIRGIN SUICIDE THE ADULTERATION OF ITALIAN OLIVE OIL

EXTRA VIRGIN SUICIDE THE ADULTERATION OF ITALIAN OLIVE OIL By Nicholas Blechman http://www.nytimes.com/interactive/2014/01/24/opinion/food-chains-extra-virgin-suicide.html?emc=eta1 Much of the oil sold as Italian olive oil does not come from Italy, but from countries like Spain, Morocco and Tunisia. After being picked, the olives are driven to a mill … where they are cleaned, crushed and pressed. The oil […] Read More

Older Entries