Mbledhja e Komisionit te Regjistrimit te Produkteve te “Listes pozitive” ne Bujqesine Biologjike

10th August, 2018 - Posted by alban - Comments Off on Mbledhja e Komisionit te Regjistrimit te Produkteve te “Listes pozitive” ne Bujqesine Biologjike

Data 09.8.2018 Ne zyrat  e trupes  se certifikimit Albinspekt zhvilloi takimin e radhes  Komisioni  i Listes Pozitive . Lista  Pozitive  eshte  ajo liste  ku regjistrohen te gjitha inputet si plehra, produktet per mbrojtjen se bimeve, farera  e tj.te cilat  lejohen te perdoren ne Bujqesine  Biologjike. Komisioni   kontrollon dosjet me te dhenat  teknike qe japin firmat […] Read More

Vizite ne koleksionin e hardhive rezistente nga semundjet kryesore

3rd August, 2018 - Posted by alban - Comments Off on Vizite ne koleksionin e hardhive rezistente nga semundjet kryesore

Data 03 Gusht, 2018 Vizitë  në   Kavajë  tek koleksioni i hardhive rezistente ndaj sëmundjeve kryesore. Vreshtarë  dhe specialistë të  përfshirë  në projektin COSPE ,Shkodër vizituan një vreshtë në kodrat  e Kavajës  i cili  menaxhohet nga zoti Xh.Kola, në të cilin janë mbjellë qysh  prej 10 viteve   disa kultivarëve të hardhisë, rezistente ndaj vrugut  dhe hirit.Grupi […] Read More

VIZITE PUNE NE VERONA; ITALI (Fermeret e COSPE per prodhimet biologjike)

2nd August, 2018 - Posted by alban - Comments Off on VIZITE PUNE NE VERONA; ITALI (Fermeret e COSPE per prodhimet biologjike)

Datat 22-28 Korrik, 2018 Udhëtim për marje përvoje  në Verona, Itali. (enver isufi, konsulenti vizites ) …………………………………………………………………………. Në kuadrin e projektit COSPE, Dega Shkodër një grup fermerësh  në zonën e Nën-Shkodrës po mbështet për zhvillimin e praktikave të prodhimit biologjik. Këto  shtatë muajt e parë të projektit janë realizuar disa veprimtari trajnuese, demonstrime  fushore dhe […] Read More

28-30 Shtator, 2017 . Parlamenti Rural

13th November, 2017 - Posted by alban - Comments Off on 28-30 Shtator, 2017 . Parlamenti Rural

28-30 Shtator, 2017 Në Universitetin e Bujqësisë në datat 28 deri 30 Shtator, 2017 Rrjeti i Zvillimit Rural(ANRD) zhvilloi një veprimtari ku në qëndër ishte nevoja e bashkëpunimit të shumë aktorëve privatë, shtetërorë , të organizatave jo fimprurëse dhe donatorë për një qasje të re të zhvillimit rural shqiptarë. Rrjeti ANRD është një çadër e […] Read More

15 Tetor 2017: Festa e Ullirit organizuar nga Bashkia Patos

10th November, 2017 - Posted by alban - Comments Off on 15 Tetor 2017: Festa e Ullirit organizuar nga Bashkia Patos

15 Tetor zhvilloi festën e ullirit. Festa  u zhvillua në fabrikën e madhe të prodhimit të vajit të  ullirit që ndodhet në fshatin Gjinoqar  me pronar Ethem Manxharin.Kjo fabrikë  ka nxitur ullishtarët për më shumë përkujdesje për bimën e ullirit, sepse përpunimi ullirit u ka shkuar pranë ullishteve. Veprimtaria u organizuan nën kujdesin e krytares  […] Read More

Seminar për bujqësinë biologjike me specialistët e Shërbimit Këshillimor të Drejtorisë Rajonale të Bujqësisë, (DRB) Durrës

10th November, 2017 - Posted by alban - Comments Off on Seminar për bujqësinë biologjike me specialistët e Shërbimit Këshillimor të Drejtorisë Rajonale të Bujqësisë, (DRB) Durrës

Seminar për bujqësinë biologjike me  specialistët  e Shërbimit Këshillimor të  Drejtorisë  Rajonale të Bujqësisë, (DRB)  Durrës. 03 Nëntor, 2017 Në sallën e re të mbledhjeve  dhe seminareve   të  DRB, Durrës me specialistët  e Shërbimit Këshillimor u zhvillua seminari  me fokus Bujqësinë  Biologjike. Trajner  :prof.ass.dr.Enver Isufi,Instituti Bujqësisë  Biologjike, (ibb) Shkozet, Durrës. U zhvilluan dy tema: 1.Rëndësia  […] Read More

Takimi Sarajeve 8-9-Shtator 2015

2nd October, 2015 - Posted by sazan - Comments Off on Takimi Sarajeve 8-9-Shtator 2015

Takimi Sarajeve 8-9-Shtator 2015 Read More

Harta ime, Kantinen Duka dhe I.B.B. Durres

18th February, 2015 - Posted by sazan - Comments Off on Harta ime, Kantinen Duka dhe I.B.B. Durres

Harta ime, Kantinen Duka dhe I.B.B. Durres Harta ime, Kantinen Duka dhe I.B.B. Durres Read More

Bima Paulownia: vlera ekologjike, vlera në mbrojtjen e tokës, vlera në shtimin e mjaltit

6th February, 2015 - Posted by sazan - Comments Off on Bima Paulownia: vlera ekologjike, vlera në mbrojtjen e tokës, vlera në shtimin e mjaltit

Data 05.02.2015 Në Tiranë u zhvillua  nje seminar  për  teknikat  e mbjelljes  dhe koston e prodhimit   për bimën Paulownia. Bima Paulownia  është  një bimë drunore me rritje  shumë të shpejtë  dhe me vlera  të mëdha përpunuese. Kjo bimë   për  nga shpjetësia  e rritjes  dhe bukuria  e drurit përbën një suprizë  për rritësit dhe përdoruesit  e […] Read More

Grupi fermerëve të Fondacionit “Agrines” vizitojnë ibb, Durrës

30th October, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Grupi fermerëve të Fondacionit “Agrines” vizitojnë ibb, Durrës

17.Tetor, 2014 Grupi fermerëve  të Fondacionit “Agrines” vizitojnë ibb, Durrës Grupi i  fermerëve, prodhues të mollëve  dhe dardhave në zonën e Pogradecit vizituan Institutin e Bujqesisë biologjike në Durrës. Fermerët u njohwn me  përvojwn e institutit në prognozimin e kromës  së mollës  dhe dardhës  si dhe të krimbit të mollës  dhe dardhës. Fermerët vizituan edhe […] Read More

Older Entries