Asamblea e Rrjetit Zhvillimit Rural Shqiptar(ANRD =Albanian Network for Rural Development)

6th April, 2019 - Posted by alban - Comments Off on Asamblea e Rrjetit Zhvillimit Rural Shqiptar(ANRD =Albanian Network for Rural Development)

Ne daten 05.04.2019 nw mjediset e Hotel Capital, Tirane u zhvillua mbledhja e Asamblese se rrjetit ANRD. Pjestare ne mbledhje ishin perfaqesuesit e shoqateve anetare te rrjetit. Pjesamaresit degjuan raportin e punes se Rrjetit gjate vitit 2018 dhe objektivat kryesore te vitit 2019.Raportin e prezantoi zonja Evelina Azizaj. Ne raport theksoheshin disa hapa pozitive qe […] Read More

Sympoziumi i 13 i Biodiversitetit, 2018

17th December, 2018 - Posted by alban - Comments Off on Sympoziumi i 13 i Biodiversitetit, 2018

Ne sallen e Ministrise se Bujqesise me daten 14 Dhjetor, 2018 u zhvillua sympozimi  i 13 mbi Bioddiversitetin dhe zhvillimin e qendrueshem.Ne kete  sympozium u referuan  disa  reverate  dhe studime shkencore ne fushen e biodiversitetit.Nesympozium moren pjese  edhe Ministri i Mjedisit  dhe Turizmit ,Blendi Klosi  dhe zevendes Ministri i Bujqesise Dhimo Kote. Sympoziumin e organizoi  […] Read More

Panairi Agroushqimor, Tirane, 12-13.10.2018

17th October, 2018 - Posted by alban - Comments Off on Panairi Agroushqimor, Tirane, 12-13.10.2018

Ne datat 12  dhe 13 Tetor, 2018  ne Sheshin Nene Tereza, para universitetit  u zhvillua Panairi, 2018. Moren pjese  shume firma private  te prodhimit, marketingut, perpunimit  dhe agroturizmit bujqesor,  shoqata jo fitim prurese etj.2018.Moren pjese  edhe disa firma jasht Shqiperise.Titulli veprmtarise  ishte “Shqiperia punon token”Ky panair nxit per mire shume  elemente te zinxhirit te vlerave  […] Read More

Panairi Nderkombetar i Vajit te Ullirit Biologjik, Hong Kong, 2018 (Vesaf Musai Kampion i Panairit)

6th July, 2018 - Posted by alban - Comments Off on Panairi Nderkombetar i Vajit te Ullirit Biologjik, Hong Kong, 2018 (Vesaf Musai Kampion i Panairit)

Datë 06.7.2018 Para pak ditëve  ne Hong Kong u organizua  konkursi  ndërkombëtarë  për vajin e ullirit të kualitetit të lartë  të certifikuar  si produkt natyral i vërtetë  dhe vaj ulliri Bio.   Në këtë konkurs  prodhuesi  i vajit të ullirit bio  Vesaf Musai  ishte  përsëri në qëndër të vëmendjes  së panairit.Vesafi  fitoj dy medalje  të […] Read More

Larmia biologjike ne alpet shqiptare.Studim i Inst.Burimeve Gjenetike, Tirane

1st December, 2017 - Posted by alban - Comments Off on Larmia biologjike ne alpet shqiptare.Studim i Inst.Burimeve Gjenetike, Tirane

Takimi Biodiversiteti Alpeve.Inst.B.Gjenetike 30.11.2017 Tiranë, 30 Nëntor, 2017 Prezantimi i rezultateve të projektit „Burimet gjenetike  të Alpeve  të Shqipërisë  një potencial për zhvillimin rural të këtyre zonave. Projekti u zbatua nga Instituti i Burimeve Gjenetike, Tiranë  i cili është në varësi të Universitetit të Bujqësisë. Pjesmarës: Specialistë, institucione shkencore , fermerë të zonave të Alpeve. Nga  ibb, Durrës […] Read More

Panairi Agroushqimor, 2017, Tirane

1st December, 2017 - Posted by alban - Comments Off on Panairi Agroushqimor, 2017, Tirane

      Data,29.Nentor, 2017   Me 29 Nëntor në Sheshin Nënë Tereza, Tiranë  u zhvillua Panairi,2017 i produkteve  bujqësore  dhe blegtorale.Morën pjesë  qindra biznese të cilët sollën më të mirën që ato prodhonin. Ky Panair do të nxisi akoma më tej prodhimin bujqësor  , cilësinë  e tij gjthnjë  e më të lartë  dhe  një […] Read More

15 Tetor,2017.Festa Ullirit ne Bashkine Patos

19th November, 2017 - Posted by alban - Comments Off on 15 Tetor,2017.Festa Ullirit ne Bashkine Patos

Feta  e Ullirit  organizuar  nga Bashkia Patos   Bashkia  Patos  me datën 15 Tetor zhvilloi festën e ullirit.Festa  u zhvillua në fabrikën e madhe të prodhimit të vajit të  ullirit që ndodhet në fshatin Gjinoqar  me pronar Ethem Manxharin.Kjo fabrikë  ka nxitur ullishtarët për më shumë përkujdesje për bimën e ullirit, sepse përpunimi ullirit u […] Read More

28-30 Shtator, 2017 . Parlamenti Rural

13th November, 2017 - Posted by alban - Comments Off on 28-30 Shtator, 2017 . Parlamenti Rural

28-30 Shtator, 2017 Në Universitetin e Bujqësisë në datat 28 deri 30 Shtator, 2017 Rrjeti i Zvillimit Rural(ANRD) zhvilloi një veprimtari ku në qëndër ishte nevoja e bashkëpunimit të shumë aktorëve privatë, shtetërorë , të organizatave jo fimprurëse dhe donatorë për një qasje të re të zhvillimit rural shqiptarë. Rrjeti ANRD është një çadër e […] Read More

18-20 Tetor, 2017 Konferenca e Sarajevës: Polinizatorët e luleve të bimëve bujqësore dhe të egra

10th November, 2017 - Posted by alban - Comments Off on 18-20 Tetor, 2017 Konferenca e Sarajevës: Polinizatorët e luleve të bimëve bujqësore dhe të egra

18-20 Tetor, 2017 Konferenca  e Sarajevës :  Objekti: Polinizatorët  e luleve të bimëve bujqësore  dhe të egra, një pasuri e madhe  me vlera ekonomike, ekologjike  dhe sociale. Organizatorët: PNUD,  financues : Qeveria Suedeze  dhe GiZ, ( Gjermani ) Vendi i konferencës:  Sarajevë/Bosnje -Hercegovimë Pjesmarës: vendet e Ballkanit Perinidimorë  dhe jashtë tij Pjesmarës nga Shqipëria: Nga […] Read More

Takimi Sarajeve 8-9-Shtator 2015

2nd October, 2015 - Posted by sazan - Comments Off on Takimi Sarajeve 8-9-Shtator 2015

Takimi Sarajeve 8-9-Shtator 2015 Read More

Older Entries