Z/Ministri Bujqesise z.Dhimo KOTE viziton ibb, Durres

23rd November, 2017 - Posted by alban - Comments Off on Z/Ministri Bujqesise z.Dhimo KOTE viziton ibb, Durres

    23 Nëntor, 2017,ibb, Durrës  Sot  Z/V Ministri Bujqësisë z.Dhimitër (Dhimo) KOTE vizitoi Institutin e Bujqësisë Biologjike  në Shkozet.Z.Dhimo u interesua  për punët  që bën instituti në ndihmë  të fermerëve  si dhe për mundësitë  e rritjes  së numrit të fermerëve bio.Interesimi   kishte për qellim për të marë mendime  se cilat janë nevojat e fermerëve  […] Read More

Bima Paulownia: vlera ekologjike, vlera në mbrojtjen e tokës, vlera në shtimin e mjaltit

6th February, 2015 - Posted by sazan - Comments Off on Bima Paulownia: vlera ekologjike, vlera në mbrojtjen e tokës, vlera në shtimin e mjaltit

Data 05.02.2015 Në Tiranë u zhvillua  nje seminar  për  teknikat  e mbjelljes  dhe koston e prodhimit   për bimën Paulownia. Bima Paulownia  është  një bimë drunore me rritje  shumë të shpejtë  dhe me vlera  të mëdha përpunuese. Kjo bimë   për  nga shpjetësia  e rritjes  dhe bukuria  e drurit përbën një suprizë  për rritësit dhe përdoruesit  e […] Read More

Grupi fermerëve të Fondacionit “Agrines” vizitojnë ibb, Durrës

30th October, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Grupi fermerëve të Fondacionit “Agrines” vizitojnë ibb, Durrës

17.Tetor, 2014 Grupi fermerëve  të Fondacionit “Agrines” vizitojnë ibb, Durrës Grupi i  fermerëve, prodhues të mollëve  dhe dardhave në zonën e Pogradecit vizituan Institutin e Bujqesisë biologjike në Durrës. Fermerët u njohwn me  përvojwn e institutit në prognozimin e kromës  së mollës  dhe dardhës  si dhe të krimbit të mollës  dhe dardhës. Fermerët vizituan edhe […] Read More

Universitetet e Bujqësisë e Ballkanit në Universitetin e Bujqësisë

30th October, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Universitetet e Bujqësisë e Ballkanit në Universitetin e Bujqësisë

Maj, 2014, Universitetet e  Bujqësisë  e Ballkanit  në Universitetin e  Bujqësisë, Tiranë Në Universitein e Bujqësisë u bë takimi përbyllës  i projektit  me temë ”Përfshirja  e Bujqësisë Biologjike  në kurikulumet e Universiteteve Bujqësore të Ballkanit”. Takimi u parapri nga një konferencë në të cilën profrsorët e Ballkanit  me teknikën Ppoint  prezantuan  gjendjen  e bujqësisë biologjike  […] Read More

Vizitё dhjetёditore studimore nё Shqipёri nga studentёt e Universitetit Gastronomisё, Bra, Piemonte/Torino, Itali

29th September, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Vizitё dhjetёditore studimore nё Shqipёri nga studentёt e Universitetit Gastronomisё, Bra, Piemonte/Torino, Itali

Vizitё   dhjetёditore   studimore  nё Shqipёri nga studentёt e Universitetit Gastronomisё, Bra, Piemonte/Torino, Itali                                                                  ( pёrgatiti enver isufi, ibb, Durrёs)   Studentё  tё Universitetit tё Gastronomise, nga qyteti Bra  tё rajonit Piemonte qё shtrihet50 kmnё jugё tё qytetit Torino, Itali  nё dhjetёditorin e parё  tё muajit Shtator  2014 vizituan Shqipёrinё. Ky universitet  merret  jo thjesht  […] Read More

Ambasadori D.Cohen vizitoi Vilen DUKA, në Ishëm, prodhues i rrushit dhe verës BIO.

1st April, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Ambasadori D.Cohen vizitoi Vilen DUKA, në Ishëm, prodhues i rrushit dhe verës BIO.

Data  01.04.2014 Ambasadori i Izraelit  ne Shqipëri  zoti  David Cohen  para  disa ditëve shprehu dëshirën për të vizituar Institutin e Bujqësisë Biologjike, Durrës, dhe të vizitonte  një fermë të suksesëshme  në prodhimet biologjike. Duhet thënë  se para  disa  javëve zoti Ambasador  vizitoi një  ferrmë bio  në zonën  e Durrësit. Ambasadori D.Cohen vizitoi  Vilen DUKA,  në […] Read More

Ambasadori i Izraelit zoti David COHEN viziton fermën e z. Fatmir Kallbaqi

6th March, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Ambasadori i Izraelit zoti David COHEN viziton fermën e z. Fatmir Kallbaqi

Datë 26.02.2014 Ambasadori  i Izraelit zoti David COHEN  viziton fermën e z. Fatmir Kallbaqi  në Hamallaj, Durrës. Ambasadori këtë ditë vizitoi edhe disa ferma të tjera   ashtu edhe fermën  e F.Kallbaqit. Kjo vizitë  u realizua në kuadrin e projekteve potenciale  të Qeverisë Izrailite  për mbështetjen e bujqësisë shqiptare.          Read More

Ambasadori i Izaraelit z. Avi viziton IBB

3rd March, 2014 - Posted by sazan - Comments Off on Ambasadori i Izaraelit z. Avi viziton IBB

Datë 14.01.2014 Ambasadori i Izaraelit  z. Avi viziton Institutin e Bujqesise Biologjike Institutin e vizitoi Z.Ambasadori i Izaraelit  z. Avi . Ai shoqërohej nga  një punonjës i Ambasadës  dhe z. Petrit  Zorba,  kryetar i shoqatës Izrael-Shqipëri. Pasi i prezantuam punët  e Institutit   vizituam edhe ekofermën e z. Hajdar Kuçi në Marikaj, ku edhe drekuam.        […] Read More

Vizita [deri ne vitin 2013]

2nd March, 2014 - Posted by Fabjan Lashi - 1 Comment

  Data 08.09.2012 Përfaqësuesit e shoqatave që mbështeten nga Fondacioni AGRINET, Dega Elbasan vizituan Institutin e Bujqësisë Biologjike, Durrës, si dhe dy ferma Bio. Vizitat u bënë në kuadrin e mbështetjes që bën fondacioni AGRINET për integrimin e shoqatave fermere me njëra tjetrën në disa qarqe të vendit. Në këtë kuadër fondacioni po punon gjithashtu […] Read More